fb-pixel
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Reikia skubios pagalbos?
Skambinkite visą parą
Jei neturite galimybės susiekti su savo odontologu, kreipkitės į budinčias klinikas pagal savo miestą.

Skambučiai peradresuojami klinikoms, kurios galės priimti skambutį bet kuriuo paros metu.
Your search results
10 patarimų, kaip išlaikyti savo dantis sveikus

Rūpinkitės savo dantimis

Turėti nepriekaištingus dantis yra viso gyvenimo darbas. Net jei ir matote, jog turite sveikus ir gražius dantis, labai svarbu kiekvieną dieną juos prižiūrėti, kad išvengtumėte problemų. Stiprūs kasdieniniai įpročiai, tai kelias į nuostabią šypseną!

1. Negalima eiti miegoti neišsivalius dantų

Bendra rekomendacija yra valytis dantis bent du kartus per dieną. Tačiau būtina nepraleisti dantų valymo prieš miegą. Valantis dantis prieš miegą yra atsikratoma per visą dieną sukauptų mikrobų ir apnašų burnoje.

2. Tinkamai valykite dantis

Taip pat labai svarbu, kaip jūs valote dantis. Prasta valymo technika yra praktiškai tas pats, kas visai nevalyti dantų. Neskubėkite, švelniai ir sukamaisiais judesiais valykite dantis.

3. Neužmirškite liežuvio

Bakterijos taip pat kaupiasi ir ant liežuvio. Jos sukelia blogą burnos kvapą, bei gali sukelti dantenų problemų. Baigę valyti dantis, nuvalykite ir liežuvį.

4. Naudokite dantų pastą, kurioje yra fluorido

Renkantis dantų pastą vienas komponentas yra svarbesnis už bet kokią kitą pastos super galią (balinimas, gaiva ir t.t.), tai yra fluoridas. Jeigu fluoridas dėl Jūsų sveikatos būklės Jums yra tinkamas, dantų pasta būtinai turi jo turėti.
Fluoridas veikia kovodamas su mikrobais, kurie gali sukelti ėduonį, taip pat suteikia apsauginį dantų barjerą.

5. Tarpdančių valymas siūlu

Tarpdančių valymas siūlu ne tik ištraukia visus maisto likučius, tačiau ir stimuliuoja dantenas, o tai lengvina uždegimą tose vietose.
Valytis tarpdančius siūlu rekomenduojama kartą dienoje.

6. Naudokite skalavimo skystį

Skalavimo skystis padeda trim būdais:
1.Sumažina burnos rūgštingumą;
2. Išvalo sunkiai pasiekiamas vietas;
3. Reminiralizuoja dantis.
Pasikonsultuokite su savo odontologu, kuris padės išsirinkti tinkamą dantų skalavimo skystį pagal jūsų burnos tipą. Kai kurie skalavimo skysčiai skirti būtent vaikams arba jautrius dantis turintiems žmonėms.

7. Gerkite daugiau vandens

Vanduo yra pats svarbiausias gėrimas mums ir mūsų burnos sveikatai. Taip pat reikėtų gerti vandens bent jau po kiekvieno valgio, taip būtų pašalinami neigiami maisto poveikiai dantis, tokie kaip rūgštis ar lipnūs likučiai.

8. Valgykite traškius vaisius ir daržoves

Švieži, traškūs vaisiai ir daržovės turi daug skaidulų ir yra labai sveika dantims. Todėl valgant neapdirbtus vaisius ir daržoves skatiname žandikaulio veiklą, kas yra būtina norint turėti sveikus dantis.

9. Venkite saldžių ir rūgščių patiekalų ar užkandžių

Cukrus burnoje pavirsta į rūgštį, kuri su laiku pažeidžia dantų emalį, kas lemia atsirandančias dantų skylutes. Rūgštūs vaisiai, kavos ir arbatos taip pat sukelia šį poveikį. Neliepiame atsisakyti šių produktų, tačiau apie viską reikia pagalvoti. Pavartojus tokių produktų siūlome bent atsigerti vandens.

10. Apsilankykite pas odontologą bent du kartus metuose

Jūsų kasdieniai įpročiai yra labai svarbūs jūsų burnos sveikatai. Vis dėlto net ir pareigingiausi savo burnos sveikatos prižiūrėtojai turi reguliariai lankytis pas odontologą. Bent du kartus per metus turėtumėte apsilankyti pas odontologą, kad atliktumėte burnos higieną ir patikrinimus. Odontologas gali ne tik pašalinti akmenis ir rasti dantų skylutes, bet ir pastebėti galimas problemas bei pasiūlyti gydymo sprendimus.
Jei dar neturite savo mėgiamo odontologo, siūlome pasinaudoti mūsų platforma ir rasti odontologą arčiau savo namų. Odontologijos klinikų sąrašą galite rasti čia.